Sivut

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Valkosuklaa-mustikkapalat

Seuraavaa jälkiruokaa oli mahdoton vastustaa. Koska ruoanlaittoharrastukseni ja varsinkin tämä bloggausharrastukseni on vasta alkutekijöissään (Pekonilla se on vielä lähtökuopissaan), en ole vielä kauheasti kerennyt surffata ja selailla toisten ruokablogeja, kaikki aika ja keskittymiskyky on mennyt tämän oman hallitsemiseen ja kaikkien näppäimien ja toimintojen opettelemiseen. Kyllä, olen "videosukupolvea", mutta en ole mikään video! ;D Joten kun tänään aikani kuluksi innostuin selailemaan kaiken maailman blogeja, törmäsin tähän yhteen, joka oli pullollaan mahtavia reseptejä, ja mikä parempaa, vielä mahtavampia kuvia! Joten kun törmäsin näisin mustikkapaloihin, en vain voinut vastustaa. Lähdin kauppaan ja aloin leipomaan. Omat kuvani eivät ole yhtä hienoja ja ihanan kesäisiä kuin alkuperäisessä, mutta piirakka oli huisin hyvää. Nam :)



uunipellillinen


4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
1 1/4 dl juoksevaa huoneenlämpöistä margariinia
2 dl mustikoita
½ rkl perunajauhoja
½ rkl sokeria

PÄÄLLE:
260 g valkosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot, rasva ja kerma-maitorahka munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajauhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen. Älä vatkaa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla vajaa puoli tuntia. Jäähdytä piirakka hyvin. Sulata valkosuklaa (alkuperäisen ohjeen mukaan 200 g, minä laitoin 260 g) mikrossa puoliteholla n. 30 sek kerrallaan ja sekoita. Kun suklaa on kokonaan sulanut levitä se jäähtyneen piirakan päälle. Leikkaa piirakka annospaloiksi ennen kuin suklaa on kokonaan kovettunut, muuten suklaakuorrute murtuu leikatessa. Anna jähmettyä viileässä. 


... Ja jonnekin ne ruoat ovat taas hävinneet. En kyllä yhtään tiedä minne ;)

Lähde: Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti