Seuraavaa
jälkiruokaa oli mahdoton vastustaa. Koska ruoanlaittoharrastukseni ja
varsinkin tämä bloggausharrastukseni on vasta alkutekijöissään
(Pekonilla se on vielä lähtökuopissaan), en ole vielä kauheasti kerennyt
surffata ja selailla toisten ruokablogeja, kaikki aika ja
keskittymiskyky on mennyt tämän oman hallitsemiseen ja kaikkien
näppäimien ja toimintojen opettelemiseen. Kyllä, olen "videosukupolvea",
mutta en ole mikään video! ;D Joten kun tänään aikani kuluksi innostuin
selailemaan kaiken maailman blogeja, törmäsin tähän yhteen, joka oli
pullollaan mahtavia reseptejä, ja mikä parempaa, vielä mahtavampia
kuvia! Joten kun törmäsin näisin mustikkapaloihin, en vain voinut
vastustaa. Lähdin kauppaan ja aloin leipomaan. Omat kuvani eivät ole
yhtä hienoja ja ihanan kesäisiä kuin alkuperäisessä, mutta piirakka oli
huisin hyvää. Nam :)
uunipellillinen
4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
1 1/4 dl juoksevaa huoneenlämpöistä margariinia
2 dl mustikoita
½ rkl perunajauhoja
½ rkl sokeria
PÄÄLLE:
260 g valkosuklaata
Vaahdota
munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja
vaniljasokeri. Vatkaa kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot,
rasva ja kerma-maitorahka munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kääntele perunajauhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat
taikinaan kevyesti lusikalla käännellen. Älä vatkaa. Kaada
leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteisessa uunissa
alimmalla tasolla vajaa puoli tuntia. Jäähdytä piirakka hyvin. Sulata
valkosuklaa (alkuperäisen ohjeen mukaan 200 g, minä laitoin 260 g)
mikrossa puoliteholla n. 30 sek kerrallaan ja sekoita. Kun suklaa on
kokonaan sulanut levitä se jäähtyneen piirakan päälle. Leikkaa piirakka
annospaloiksi ennen kuin suklaa on kokonaan kovettunut, muuten
suklaakuorrute murtuu leikatessa. Anna jähmettyä viileässä.
... Ja jonnekin ne ruoat ovat taas hävinneet. En kyllä yhtään tiedä minne ;)
Lähde: Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie
Lähde: Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti