Eilinen
oli harvinaisuus. Porkkana ja minä molemmat vapaalla; Syytä pieneen
juhlaan! Päätin puolestani hieman hemmotella Porkkanaa, ja pyöräyttää
juhlan kunniaksi yhden omista bravuureistani; pippurisia
hirvenlihapihvejä.
500g hirvenlihaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
Leikkaa
hirvi sopivan kokoisiksi pihveiksi. Nuiji pihvit puunuijalla niin, että
niiden paksuus on noin 1 cm. Ripottele pintaan suolaa ja rouhittua
mustapippuria, ja hiero mausteet lihan pintaan. Käännä pihvit, ja mausta
toinenkin puoli. Anna mausteiden imeytyä kymmenisen minuuttia. Kuumenna
paistinpannu. Paista pihvejä molemmin puolin itsellesi sopivan
kypsiksi. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja kasvisten kera.
Hirvipihvit nuijittuina ja maustettuina.
Pihvit
paistettuina. Porkkanan kanssa pidämme kypsyysasteesta "Tosi kypsä".
Paistaessa muista laittaa pihvit kuumalle pannulle, niin lihan mureus
säilyy paremmin.
Ja herkullista on. Bon áppetit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti