Sivut

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Domino-Daimkakku

Nyt saa melkein piirtää rastin seinään, sillä minä maistoin vapaaehtoisesti hyydykekakkua. Rastin kulmia voi tosin hieman pyyhkiä, sillä en kerta kaikkiaan voinut sietää sitä. Vieraat sekä Pekoni sanoivat kakun olleen oikein onnistunut ja varmasti olikin. Tulipahan taas vain todistettua, etten minä kerta kaikkiaan ole jälkiruokien ystävä. 

Ohje on vaihteeksi Hellapoliisilta. Ja jos nyt jotakin, niin kenties neljällä liivatteella pärjäisi. Niin, eikä meidän kuppakylän lähikaupasta kummallista kyllä löytynyt tuoreita vattuja, joten ostin kirsikoita. Kelpas. Joo ja oma kakkuvuokani oli joku halkaisijaltaan 26 cm, mutta kelpas sekin, tulipahan vaan aika matala kakku.

POHJA:
175 g Domino vaniljakeksejä
 ½ dl maitoa
1 rkl rypsiöljyä

TÄYTE:
5 liivatelehteä
2 - 2 ½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
200 g Daimsuklaata (Marabou)
2 rkl vettä

PINNALLE:
n. 1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pötkö suklaanappeja
vadelmia tai ananaskirsikoita (tai kirsikoita)

Murusta keksit ja sekoita joukkoon maito ja öljy. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20 - 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon vaniljarahka ja vaniljasokeri. Sulata lautaselle paloiteltu daimsuklaa mikrossa muutaman min ajan välillä sekoitellen. Lisää täyteseoksen joukkoon. Kiehauta vesitilkka esim. mikrossa ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja pursota kakun pinnalle. Koristele suklaanapeilla, vadelmilla tai ananaskirsikoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti