No
nyt yritän ainakin aloittaa tämän koneentyhjennysoperaation, sillä
pikaisen laskutoimitukseni mukaan minulla on yli 30 ruokakuvaa tallessa
ja noin puolet eivät soittaneet mitään kelloja, että mistähän minä
tämänkin ohjeen olen raapaissut.
Varmaan
melkein kaikki osaa tehdä jotain niinkin simppeliä ruokaa kuin
hernekeittoa, mutta tarkoitukseni on jakaa kaikki testaamani reseptit ja
kehittelemäni ruoat, jotta niitä voi hyödyntää sellainenkin, joka ei
ehkä osaa. Hernekeitto on muuten ehdottomasti lemppari keittoni ja
vaikka parhaan hernekeiton tekee joulukinkun jämistä, kelpaa siihen
muukin possu. Meillä ei laiteta hernekeittoon sinappia, mutta joillekin
sekin on ehdoton. Kerrottakoon nyt vielä, että pienenä ronkelina
suostuin syömään hernekeittoa vain ketsupilla höystettynä, minkä
ajatteleminenkin nykyään lähinnä kuvottaa.
500 g kuivia herneitä
2 ½ l vettä
n. 600 g sianlihaa
1 tl suolaa
1 sipuli
rouhittua mustapippuria
(sinappia)
2 tl meiramia
Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja laita likoamaan yöksi veteen. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois. Lisää lihat ja suola. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Lisää kypsymisen aikana silputtu sipuli. Nosta liha lautaselle, poista tarvittaessa nahka ja luut. Paloittele lihat ja lisää keiton joukkoon. Kuumenna keitto ja mausta pippurilla, meiramilla ja halutessasi sinapilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti