Sivut

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Hernekeitto

No nyt yritän ainakin aloittaa tämän koneentyhjennysoperaation, sillä pikaisen laskutoimitukseni mukaan minulla on yli 30 ruokakuvaa tallessa ja noin puolet eivät soittaneet mitään kelloja, että mistähän minä tämänkin ohjeen olen raapaissut. 

Varmaan melkein kaikki osaa tehdä jotain niinkin simppeliä ruokaa kuin hernekeittoa, mutta tarkoitukseni on jakaa kaikki testaamani reseptit ja kehittelemäni ruoat, jotta niitä voi hyödyntää sellainenkin, joka ei ehkä osaa. Hernekeitto on muuten ehdottomasti lemppari keittoni ja vaikka parhaan hernekeiton tekee joulukinkun jämistä, kelpaa siihen muukin possu. Meillä ei laiteta hernekeittoon sinappia, mutta joillekin sekin on ehdoton. Kerrottakoon nyt vielä, että pienenä ronkelina suostuin syömään hernekeittoa vain ketsupilla höystettynä, minkä ajatteleminenkin nykyään lähinnä kuvottaa. 

500 g kuivia herneitä
2 ½ l vettä
n. 600 g sianlihaa
1 tl suolaa
1 sipuli
rouhittua mustapippuria
(sinappia)
2 tl meiramia

Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja laita likoamaan yöksi veteen. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois. Lisää lihat ja suola. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Lisää kypsymisen aikana silputtu sipuli. Nosta liha lautaselle, poista tarvittaessa nahka ja luut. Paloittele lihat ja lisää keiton joukkoon. Kuumenna keitto ja mausta pippurilla, meiramilla ja halutessasi sinapilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti