Sivut

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

New Yorkin mustikka-juustokakku

Lomanpäättymisen johdoksi tarjosin työpaikalla Mustikkasuu-blogista löytynyttä ihanan näköistä juustokakkua. Itse en (vaihteeksi) juustokakuista perusta, mutta kehuja tämä versio sai paljon ja kakku hupeni nopeasti. Paljon hienommat kuvat löydät Mustikkasuulta, sillä vaikka aika moni työpaikallakin tietää bloggausharrastuksestani, en viitsinyt käskeä työkavereita odottamaan syömistensä kanssa, jotta saisin napsittua lisää kuvia ;)

Oma uunini meinasi tehdä piirakan kohdalla kepposet, sillä noudatettuani ohjetta kakku muistutti koostumukseltaan enemmän mutakakkua kuin juustokakkua, joten pidensin vartilla paistoaikaa. Folion laitoin kakun päälle ja mielestäni kakku otti väriä tarpeeksi. En tiedä olisiko kakku hyytynyt tarpeeksi yön aikana jääkaapissa, mutta en lähtenyt veikkaamaan, eikä kakusta näinkään liian kuivaa tai kovaa tullut. 


KEKSIPOHJA:
300 g Digestive-keksejä
150 g margariinia

TÄYTE:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl tuoreita (tai pakastettuja) mustikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive-keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 min. Anna pohjan jäähtyä. Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää juustoseokseen munat yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi kuohukerma vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 min. Suojaa kakku foliolla, kun se on saanut kullanruskean värin, ettei se tummu liikaa. Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 min. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta. 


1 kommentti: