Sivut

lauantai 9. lokakuuta 2010

Ohukaiset mustikoilla

Tämä viikko on mennyt aika pitkälti sairastelun (flunssa pitää edelleen otteessaan, mutta onneksi vihdoin sain antibiootit) sekä muuten elämän organisoinnissa (jossa olen äärimmäisen huono ja jään vain pyörimään ympyrää), joten tämän blogin päivittely on jäänyt hieman vähemmälle. Unohdettu ei kuitenkaan olla :)

Eilen lisäksi totesin, että alkaa olla korkea aika kunnollisen ruokaremontin tekemiseen. Syömme niin mahdollisimman epäsäännöllisesti, ettei siinä ole mitään järkeä. Tähän mennessä emme esim. ole koskaan syöneet aamupalaa, mutta kenties nyt voisi kokeilla :) Lisäksi iltapala on aina jäänyt väliin, joten juuri ennen nukkumaanmenoa on tietysti kauhea nälkä ja tulee muputeltua herkkuja. Tämä peli ei vetele! Herkuista en suostu edelleenkään luopumaan, sillä uskon syvästi, että suklaa pitää meidät henkisesti elossa ja mielenterveytemme tasapainossa, mutta jospa noita ruokailukertoja jotenkin opettelisi lisäämään :) Saas nähä. 

Tälläkin kertaa kuitenkin herkuttelujuttuja, mutta ei kuitenkaan suklaata :)


1 - 2 munaa
½ l maitoa
2 - 2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl juoksevaa margariinia

LISÄKSI:
mustikoita
vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

Riko munien rakenne ja lisää joukkoon muut aineet. 
Anna taikinan seistä n. ½ tuntia. Kuumenna ohukaispannu ennen paistamista, jotta ohukaisista tulee rapeita. Paista ohukaiset. Kasaa annokset lautasille, lusikoi päälle vaahdotettua vanilliinikastiketta ja mustikoita. 


keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Suklaakakku

Aikaa on taas mennyt, voi oih ja voih. Edellinen harjoittelu päättyi lauantaina ja uusi alkoi jo maanantaina. Tottahan se vielä on pitänyt sitten tätä sitkeää ja epämiellyttävää flunssaa päällä, joten olo on aika naatti. Lauantaiksi piti kuitenkin keksiä viemisiä työpaikalle, joten joskus vuosia takaperin kokeilemaani suklaakakkua piti alkaa väkertää. Vaikka resepti onkin joululehdestä, tätä kakkua syö mielellään ympäri vuodet :)



200 g margariinia
170 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (olen käyttänyt perus vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta

VUOKAAN:
rasvaa

PÄÄLLE:
170 g valkosuklaata
1 dl mantelirouhetta

Sulata margariini ja jäähdytä se (itse käytin juoksevaa margariinia). Sulata suklaa vesihauteessa (itse sulatin mikrossa). Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen. Lisää munavaahtoon vuorotellen margariinia, suklaata ja jauhoseosta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa n. 60 min. Riippuen uunista, vähempikin riittää, joten tarkkaile kakkua jo 45 min jälkeen. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Sulata vesihauteessa valkosuklaa ja levitä se kakun päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. Itse laitoin koristeeksi vielä hopeisia koristelukuulia. 



Lähde: Kotivinkki Jouluherkut 2007

lauantai 25. syyskuuta 2010

Tomaattinen possukastike

Syysflunssa on epämukava juttu. Varsinkin kun joutuu tekemään 9 tunnin työpäiviä eikä pysty jäämään sairaslomalle. Tällä hetkellä olisi mahtavaa vain vetäytyä vällyihin ja sulkea koko maailman äänet pois. Mutta ei vain voi. Niin ja ruokaakin pitää aina välillä laittaa. Meidän on pitänyt jo varmaan viisi päivää syödä hernekeittoa, mutta joka aamu on keittiöstä kuulunut "niin ne herneet! Hitto ne herneet!" Joten sitä tulossa varmaan sitten, kun Pekoni joskus tosiaan muistaa ne herneet jo illalla. 

Seuraava kastike on valmistettu jääkaapin jämypaloista. Hyvää se oli silti. 



500 g marinoimattomia possunsuikaleita
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
kirsikkatomaatteja maun mukaan
tomaattisosetta
ketsuppia
bbq-kastiketta

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää possusuikaleet ja paista kunnes ruskistuneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Murskaa päälle pari valkosipulinkynttä. Kääntele hieman.Puolita kirsikkatomaatit ja lisää pannulle. Anna hautua, jotta tomaatit pehmenevät. Lisää pannulle tomaattisosetta, ketsuppia ja bbq-kastiketta oman maun mukaan ja anna hautua vielä hetki. Tarjoa riisin kanssa. 





Valitettavasti Blogger on mennyt jostain syystä uusimaan tuon kuvien lataamishomman eikä se nyt pelitä ollenkaan - syytä en tiedä, minä en osaa näitä tietokoneita. Mutta kuvia tulee siis joskus myöhemmin, jahka saan selvitettyä tämän mysteerin.  


Edit - Oppii se vanha koirakin uusia temppuja :D

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Tomaatti-mozzarellavihersalaatti

Blogin uusi ilme hivelee ainakin minun silmääni (olenhan mahtavalla piirustustaidollani sen tehnyt ja Pekoni sen kasaan värkännyt), mutta mitä mieltä lukijat ovat? Olisi mukava kuulla kommentteja? Kuvahan näyttää aivan ala-asteelaisen piirtämältä, sitä on turha sanoa, sillä minähän piirrän yhtä taitavasti kuin yksivuotias. Lukion kuvaamataidosta (jota kävin juuri sen yhden pakollisen kurssin) sain numeroksi kasin, mikä johtui varmaan aikalailla kutakuinkin siitä, että äiti teki kaikki työni. Kiitos äiti, tyttärestäsikin tuli aikoinaan ylioppilas :)

Tämän salaatin olen tehnyt jo joskus kesällä kaapista löytyneistä tavaroista, mutta jostain syystä kuvat ovat jääneet kameraan pyörimään. Mutta laitetaan nyt.


2 annosta

jäävuorisalaattia
rucolaa
mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
mustapippuria
pieni tilkka öljyä
1 tl sitruunamehua

PINNALLE:
herneenversoja

Revi jäävuorisalaatti ja rucola suikaleiksi, viipaloi mozzarella, puolita kirsikkatomaatit ja sekoita keskenään tarjoiluastiaan. Rouhi päälle mustapippuria maun mukaan, lorauta pieni tilkka öljyä sekä n. teelusikallinen sitruunamehua kirpeyttä antamaan. Sekoita. Lisää päälle herneenversoja. 

maanantai 20. syyskuuta 2010

Pekonia ja porkkanaa, osa 1...

Niinhän siinä aina käy; kun tarpeeksi kuulee sitä nalkutukseksi (!) kutsuttua kommunikointia, niin kyllä alkaa viimein tapahtumaan. Meillä tänään oli kyseessä pitkään työn alla ollut projekti ihka omannäköisen blogipohjan tekemisestä. Porkkana suuressa taiteellisuudessaan suunnitteli (ja toteutti) suunnattoman projektin tehdä nuo "omakuvat" tuonne vasemmalle, ja itselleni lankesi pikkuhomma, eli Bloggerin asetusten tutkiminen, ja taustan määrittäminen Bloggerin mittasuhteiden mukaan. niin, ja tietty asentaminen..

Tässä tämä meidän yhteinen taideteos nyt on; kommentteja ja parannusehdotuksia otetaan kyllä vastaan, mutta niiden toteuttamiselle en anna mitään lupausta.... o:-)