Sivut

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Lindströmin mureke

Ensin pieni varoituksen sana: kun otat valokuvia, siirrä ne mahdollisimman pian talteen. Tai osta muistikortti joltain laadukkaalta valmistajalta. En sano että Lexar olisi mikään huono merkki, mutta tämä kyseinen yksilö onnistui sanomaan työsopimuksen irti niin että viimeisimmän ruokakokeilun työvaiheet katosivat bitti toisensa jälkeen sinne paljonpuhuttuun bittien taivaaseen.  Onneksi ruoka-annos oli sen verran iso, että mureketta jäi vielä seuraavalle päivälle, ja uusi korttikin löytyi...

6 - 8 kypsää perunaa
6-8 punajuurta
1 - 2 sipulia
800g jauhelihaa
4 kananmunaa
2tl suolaa
½tl valkopippuria
8 rkl vettä tai etikkapunajuurien lientä

Hienonna tai raasta hienolla terällä perunat ja etikkapunajuuret. Hienonna sipuli hyvin hienoksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Kaada massa uunivuokaan, ja taputtele tasaiseksi. (Ideaalisessa vuoassa murekkeelle tulee paksuutta noin 4 - 5 senttiä.) Kypsennä mureke uunissa 225 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kera.


Mureketta, muusia ja paprikoita.Kuva otettu seuraavana päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti