Sivut

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Täytetyt muurinpohjaletut

Lettuja. Suomalaista jälkiruokaa parhaimmillaan. Nimenomaan jälkiruokaa. Mutta jos onkin ihan oikea, iso nälkä, tahtooko sitä pelkkää jälkiruokaa syödä, vai kiinnostaisiko oikea pääruoka? Minua ainakin, siksipä emme tehneetkään lettuja perinteisesti, vaan vielä perinteisemmin, eli muurinpohjalettuja. Tietenkin reippaalla täytteellä varustettuna. Muurikkapannua ei ollut käytössä, mutta normaali paistinpannu ajoi asian tällä kertaa.

4 annosta

MUURINPOHJALETUT:
5 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
2 rkl juoksevaa margariinia
½ tl suolaa

JAUHELIHATÄYTE:
400 g naudan paistijauhelihaa
1-2 sipulia
1 paprika
1½ dl maustekurkkuviipaleita
1 rkl vehnäjauhoja
n.1½ dl vettä
1 tl suolaa
1 tl Provence - yrttisekoitusta (tai esim. ½ tl oreganoa, ½tl basilikaa)
½ tl mustapippuria

KORISTEEKSI:
hienonnettua ruohosipulia, persiljaa tai tilliä maun mukaan

Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään. Anna turvota n. 15 min. Paista taikinasta  4-8 isoa ohukaista.
Hienonna sipuli ja kuutioi paprikat sekä maustekurkkuviipaleet. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit ja paprikat. Anna niiden pehmetä pari minuuttia. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja kiehauta sekoittaen. Mausta seos yrteillä, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon maustekurkut. Anna hautua hiljaa n. 3 minuuttia. Tarjoa lisukkeena juustoraastetta.


Täyte valmiina. Tässä sipulit lisättiin sipulirenkaina.

"Tortilla" valmiina käärintään...

...Ja eikun syömään!!!

Lisukkeena tällä kertaa tarjottiin tuoresalaattia jossa kurkkua ja paprikaa isoina suikaleina, tomaattia sekä isoja salaatinlehtiä. Maittavaa, ja VARMASTI terveellistä!

 ..Ja eikun bon appetit
Lähde: Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti