Sivut

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Nakkikastike

Iltavuorot ovat hauskoja, koska saa kerrankin nukkua myöhään. Iltavuorot taas eivät ole hauskoja, koska pääset töistä kymmeneltä, ajat kotiin ja olet kotona puoli yksitoista. Parhaassa tapauksessa pyörit hetken ympyrää ja tsekkaat vielä huomisen työvuorot ja huomaat meneväsi aamuun. Nyt kello on jo yksitoista ja herätyskello soi viideltä - ei hauskaa. Ja koska iltavuoroja on yleensä kaksi, kolme putkeen eikä minun vielä ennen kahta ole nälkä, ruoan tekeminen jää hieman vähemmälle. 

Inhoan myös esimerkiksi yövuoroon menemistä. Toiset sanoo, että yövuorossa jää melkein kuin kokonainen vapaapäivä omaan käyttöön, yön vaan käyt töissä kukkumassa. Ehkä kukaan muu ei ole sellainen hervoton kellonkyttääjä kuin minä, joka ei osaa aloittaa mitään hommaa koska tietää menevänsä vielä illalla töihin ja aloittaa sen kellon vahtaamisen melkein heti herättyään. Vielä 8 tuntia, ei tässä enää mitään kerkeä. No niin, enää 7 tuntia, nyt ei ainakaan kerkeä enää mitään. Jahkaan niin pitkään, että kello tosiaan on sen kahdeksan illalla ja on pakko lähteä ajamaan töihin. Ehkä pitäisi välillä vähän stressata vähemmän. 

Nyt olen nauttinut kahdesta vapaapäivästä: siivonnut, pessyt pyykkiä ja astioita, istunut monta tuntia facebookissa ihan noin muuten vaan, kuunnellut hyvää musiikkia (tämä tarkoittaa aina enemmässä tai vähemmässä määrin Queenia) sekä hoilottanut Mercuryn mukana, alkanut aikani kuluksi lukea uudestaan ihkaensimmäistä Harry Potteria sekä, tottakai, tehnyt ruokaa. 


400 - 500 g nakkeja
1 rkl öljyä
1 sipuli
5 dl vettä
3 rkl vehnäjauhoja
½ dl ketsuppia
½ tl mustapippurirouhetta
½ tl paprikaa

PINNALLE:
persiljasilppua

Viipaloi nakit ja paahda palat kevyesti pannussa. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää öljy ja sipulisilppu nakkien sekaan. Hauduta kannen alla ruskistamatta hetki. Sekoita jauhot veteen ja kaada seos pannuun. Keitä sekoittaen 5 min. Lisää ketsuppi ja mausteet. Ripottele pinnalle persiljasilppu.

Tarjosin nakkikastikkeen perunamuusin kera.


Ulkona vihmoo kauheaa räntäsadetta, joten mieli tekee pysyä visusti sisällä. Eikä se haittaakaan, sillä perikeskisuomalaiselle illalla tiedossa Jyp:n pronssiottelu, mutta valitettavasti opiskelijalle se on kotisohvalta töllötettynä, vaikka peli Hippoksella (kutsuvat tätänykyä kai Synergia-areenaksi) pelataankin. Pöh. Onneksi ei kuitenkaan tuiskuta lunta, kuten muutama päivä sitten ja kenties se kesä sieltä joku kaunis päivä tulee :)


Kuva sunnuntailta 18.4, kun 
alas tuli isoja lumihiutaleita. 
Onneksi ne sulivat seuraavaan 
aamuun mennessä pois. 


Lähde: Tammen uusi keittokirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti