Sivut

torstai 15. huhtikuuta 2010

Makaronilaatikko tomaattikuorrutteella

Useita ruokablogeja seuraavana olen huomannut, että täydellisen makaronilaatikon reseptin metsästäminen on valtakunnallinen missio. Julkaistaan siis resepti, jonka mukaan minä teen meillä perinteisen makaronilaatikon.



8 annosta

400 g makaronia
2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
½ rkl öljyä
400 g naudanjauhelihaa
3 porkkanaa
100 g sipulikuutioita
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

MUNAMAITO:
4 munaa
9 - 10 dl maitoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

PÄÄLLE:
6 - 7 tomaattia
2 dl emmental - mozzarellaraastetta
tuoretta tai kuivattua oreganoa

Kuumenna 2 l vettä tilavassa kattilassa, lisää lihaliemikuutiot. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi makaronit ja kaada takaisin kattilaan. Anna jäähtyä. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää jauheliha. Murenna jauheliha paiston aikana lastan kärjellä hienoksi muruksi. Voitele 3 l uunivuoka. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää sipulikuutiot ja raaste jauhelihan joukkoon. Kuumenna ja mausta seos. Yhdistä lihaseos ja makaronit. Kaada seos vuokaan. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Käytä suurempaa maitomäärää, jos vuokia on kaksi. Sekoita sen verran, että makaronit irtoavat munamaidon joukkoon. Paista laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla 50 - 60 min, kunnes munamaito on hyytynyt. Ota vuoka uunista. Viipaloi tomaatit ja peitä niillä vuoan pinta. Levitä päälle juustoraaste. Kuorruta laatikkoa grillivastuksen alla uunin ylätasolla, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Hienonna päälle oreganoa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti