Sivut

keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Broileria riisipedillä

Elämässä tulee joskus niitä päiviä jolloin jaksaa ja loppuaika täyttyy niistä päivistä jolloin ei jaksa. Keittiöfilosofiaa ala Porkkana :) 

Enivei, minä olen joka tapauksessa sellainen ihminen, joka harvoin jaksan. Silloin kun jaksan niin jaksan toden teolla, mutta se tapahtuu harvoin. Tämä pätee erityisen hyvin myös keittiössä. Arvostan perinteistä ja helppoa kotiruokaa ja jaksan harvoin kikkailla. Lisäksi minun tulee aina järjetön nälkä pelkästä raa'an lihan näkemisestä, joten ruoan täytyy valmistua ja pikkasen nopeaan! Helpot arkireseptit ovat siis tämän kolmion keittiön pelastus :)

Opiskelijabudjetti on myös aina opiskelijabudjetti, kukaan ei täälläkään kaki rahaa. Hienot filosofoinnit sen kun jatkuvat :D

Edelliseen vedoten, koska broilerin koipi-reidet olivat kaupassa -30 % tarjouksessa, ostin niitä tietysti koko laarin. Liha on aivan syömäkelpoista, vaikka päiväys olisi menossa eilen, tänään tai huomenna. Ainoa, missä en kursastele, on maksa. Sen on oltava tuoretta. Mutta koipipötkylöitä siis täällä tänään ;)


3:lle suursyömärille tai 5-6:lle normaaliruokaiselle

broilerin marinoituja koipi-reisipaloja
purjo
2 paprikaa
kirsikkatomaatteja
6 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 dl pitkäjyväistä riisiä
mustapippuria

Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Isot broilerin koipireisipalat voi leikata kahtia. Itse käytin jotakin grillimixiä, jossa oli pieniä koipi-reisipaloja sekä rintapaloja. Kiehauta vesi ja sekoita siihen kasvisliemikuutiot. Levitä laakeaan uunivuokaan riisi ja paloitellut vihannekset. Jauha vihanneksille mustapippuria myllystä oman maun mukaan annostellen. Itse tuppaan heittämään sitä sekaan aika reilusti. Kaada vuokaan kasvisliemi. Voit tarvittaessa pyyhkiä broilereista ylimääräisen marinadin pois. Nosta broilerit vihannesten päälle. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 50 - 60 min. Itse pidin vuokaan 30 min keskitasolla ja siirsin sitten alatasolle tummumisen estämiseksi. 


Kasvislientä tulee runsaasti, mutta se toimi hienosti "riisin kastikkeena", joten en lähtisi veden määrää vähentämään. Jos kuitenkin pidät kuivemmasta versiosta, poista vesimäärästä 1 - 2 dl. 

Lisäksi paljastuksena, että alkuperäinen resepti on taas jostain Pirkka-lehdestä mukaan kääpäisty, mutta siitä on sovellettu enemmän meidän makuinen; alkuperäisessä ohjeessa oli esimerkiksi kesäkurpitsaa, jota kumpikaan meistä ronkeleista ei syö. Vaihtelevuutta annokseen saakin kokeilemalla erilaisia kasviksia vuoassa. 

Ja tämä on sitten todellakin niiden päivien ruoka, kun ei ihan oikeasti, yksinkertaisesti ja totta tosiaan jaksa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti