Sivut

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Eilisen rippeet-risotto

Taisin vähän yliarvioida riisin määrän eilen. Sitä piti niin kuin keittää 1 ½ dl tomaatteja varten sekä ehkä enintään 2 dl lisukkeeksi, mutta loppuviimeksi (kun kaatelin riisit taas sekaan summanmutikassa) huomasin, että riisiä turposi kukkurallinen kolmen litran kattila. Gulp o__O No, sehän meinasi vain sitä, että seuraavanakin päivänä syötiin jotain riisistä. Olen aika säästäväinen: makaronit heitän vielä pois, mutta kahta litraa riisiä en. Tänään ei kyllä enää tehnyt riisiä mieli :)

Eiliseltä jäi myös puolikas kurkku, puolikas paprika ja juustoa, joista päätin tehdä nopean ja helpon risoton. Mies oli myöhään töissä ja nälkäinen kotiin tullessaan, joten näihin päiviin olen yksinkertaisesti kehittänyt "äkkiä vaan jotakin lihaa sen nokan eteen"-ajattelun. Kipaisin hakemassa kaupasta vain jauhelihan ja aloin hommiin.



400 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa
valkopippuria
½ kurkku
½ paprika
300 g juustoraastetta

Ruskista jauhelihat ja kuullota sipuli. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Heitä sekaan kuutioidut kurkut ja paprikat ja sekoittele hetki, jotta vihannekset pehmenevät.
Heitä sekaan kypsäksi keitetty riisi ja sekoita. Sekoita joukkoon juustoa oman maun mukaan. Koska itse olen juuston suurkuluttaja, laitoin sitä 300 g, mutta vähempikin riittää. Juustoraasteen voi myös korvata tuorejuustolla.




Sitten eikun syömään :) Risotto ei ehkä silmää helli tai ole ruokien aatelia, mutta se on kiireiseen iltaan helppo, nopea ja hyvän makuinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti