Sivut

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Täytetty mureke

Niitä outoja ajatuksiahan tämäkin oli. Lihamureketta täytettynä paprikalla ja juustoraasteella. Paprikalla? Mitä ihmettä? Perussuomalaisena miehenä kun Suomipojan vihannes kuulostaa aina peltovihanneksia paremmalta...

Paprikoiden olisi pitänyt olla säilöttyjä, mutta olen yleensä laiska lähtemään kauppaan (ruhtinaallisen 3 kilometrin päähän) vain yhden asian takia, niin käytimme tuoretta paprikaa joka sattui löytymään kaapista. Lopputulos itse asiassa yllättävän hyvä, taidankin käyttää tuoreita jatkossakin.  o:-)

500 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoa
1½ dl vettä tai ruokakermaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

TÄYTE:

1 ½ dl säilöttyjä paprikasuikaleita
1 ½ dl murennettua juustoa

Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon ja anna turvota hetki. Lisää sitten jauheliha, kananmuna ja mausteet ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperille 25 x 25 sentin kokoiseksi levyksi. Valuta paprikasuikaleet hyvin. Levitä murekelevylle juusto ja paprikat. Kääri levy mahdollisimman tiiviiksi rullaksi. Siirrä rulla varovasti leivinpaperin keskelle ja nosta papereineen uunipellille. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 40 min.




Ja tältä se sitten näyttää leikattuna ja tarjoiltuna oman 
lempparini eli perunamuusin kanssa. Oli muuten 
hemmetin hyvän makuinen.
Lähde: Yhteishyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti