Sivut

torstai 11. maaliskuuta 2010

Täytetyt tomaatit

Jossain vaiheessa tätä bloggailua kaikille olisi kuitenkin selvinnyt, että rakastan grillattua tomaattia sekä sulanutta juustoa yli kaiken, joten helpointa tehdä se selväksi heti kättelyssä. Kesäisin syön grillistä grillatut tomaatit ja ananakset ja laatikkojen päältä kaavin ensimmäisenä juustokuorrutteen pois. Siksi pidän visusti huolta, että saan olla ensimmäinen, joka laatikkoa pääsee ottamaan. "Ei siinä mitään juustokuorrutteita ollut, häh?" Joten kun pakkasesta löytyy jauhelihaa ja jääkaapista klöntti emmentalia, pakkohan se oli mennä ostamaan tomaatteja ja kaivaa laatikoiden kätköistä peruskouluaikainen virolainen täytettyjen tomaattien resepti.

Resepti on luokassaan maailman kenties helpoimmat ruoat, jossa harva voi epäonnistua. Tietysti minä mahdottomana kömpelyksenä ja tunarina pystyisin tähänkin, mutta jos nyt kuitenkin vedettäs tämä ihan kunnialla läpi. Täytetyt tomaatit ovat myös ihanan simppeli resepti, josta on helppo tehdä kasvisruokaa - yksinkertaisesti hylkäämällä jauheliha - sekä niiden kanssa sopivat tuorejuustot (itse asiassa mitkä vain juustot), lähes kaikki kasvikset... Täytettyjen tomaattien ainoa huono puoli on se, että ne menevät niin hiivatin nopeasti!


Yksi onneton kaatui ja hajosi. 

20 kpl puolikkaita tomaatteja

10 mahdollisimman isoa tomaattia
200 g jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
1 - 1 ½ dl riisiä
½ kurkku
½ paprika
150 - 200 g juustoraastetta
mustapippuria
oreganoa tai basilikaa

Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Riisiä jää ylimääräistä, jonka voit tarjota tomaattien lisukkeena. Pese tomaatit, halkaise ne ja koverra pehmeä sisus pois. Lado tomaattikupit leivinpaperin päälle uunipellille tai vuokaan. Valitse kaupasta mahdollisimman isoja tomaatteja, jotta täytteet varmasti mahtuvat sisään. Pidä tomaatit mahdollisimman kuivina sisältä, sillä ne vettyvät paistettaessa. Ruskista jauheliha. Mausta se suolalla ja valkopippurilla. Pilko kurkku ja paprika pieniksi palasiksi. Laita tomaattikuppeihin ensin hieman jauhelihaa ja riisiä ja niiden päälle kurkkua ja paprikaa. Mausta mustapippurilla ja oreganolla tai basilikalla. Laita päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 20 min. Tarjoa loppu riisi lisukkeena.




Ja kuten arvasin, seuraavalle päivälle jäi vain kolme pientä täytettyä tomaatinräppänää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti