Sivut

tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kerma-juustoperunat

En ole uskovaista sorttia, joten sunnuntait eivät ole minulle pyhiä. Mutta sunnuntairuoka on. Viikolla voi syödä vaikka jauhelihakeittoa viisi päivää putkeen, mutta viikonloppuisin täytyy aina herkutella. Eritoten siis sunnuntaisin. Vaikka olen suuren suuri suklaan suurkuluttaja, en järisyttävän paljon välitä jälkiruoista. Saatan ostaa suklaalevyn ja vetää sen kerralla napaani, mutta esimerkiksi täytekakut ovat mielestäni öllöttäviä (saa olla erimieltä). Joten yleensä tuo herkuttelu tarkoittaa siis suolaista ruokaa. Lisäksi koska olemme molemmat kovia syömään ja varsinkin lihaa, pääruoalla herkuttelu on nautinto. Kinkkua en sentään keväällä paistele, vaikka joskus mieli tekisi :)

Sunnuntaiden lisäksi juhlapyhät ovat ruoalle pyhitettyjä päiviä. Olen kova laittamaan esim. joulua, mutta olen todennut, että olen saanut jouluksi jouluverhot ikkunoihin ja punaisen liinan pöytään - sekä kymmeniä erilaisia tarjottavia itse tehdyistä konvehdeista lähtien. Siinä se meidän joulu sitten menee, punainen pöytäliina tahriintuu jo ensimmäisenä iltana ja joudutaan vaihtamaan pääsiäisenkeltaiseen sekä possuverhot alkavat hieman säälittää kun tiedän kohta pistäväni sitä possua poskeeni. Joulu (kuten muutkin juhlatpyhät) on sisäinen mielentila - ja sisällähän se mahakin on :D

Yhtään en vielä tiedä mitä sitä pääsiäiseksi laittaisi. Olen kova lampaan ystävä, mutta en ole koskaan laittanut sitä itse ja pelkään epäonnistuvani ja sössiväni koko homman. Toisaalta kanakin sopisi hyvin kevääseen, mutta kanaa tunnutaan syövän muutenkin niin paljon ja olisi joskus hauska vähän kikkailla ja laittaa jotain erikoisempaa. Jotain mahtavaa jälkiruokaa laitan kuitenkin, sillä vaikka en niitä itse yleensä syö, pekoni ei valita jos hänen kontolleen jää koko makean osuuden tuhoaminen. Eipähän ainakaan jaksa ähkyllä mahalla lähteä rimpsalle ;D

Yksi juhlien ja sunnuntaiden vakiolisuke on kerma-juustoperunat. Itse tehtynä tietenkin, kaupan valmiit maistuu aivan biojätelootalle. 



n. 10 perunaa
2 - 3 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta (määrä oman maun mukaan)

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä yksi kerros perunoita uunivuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada perunoille kermaa. Levitä kerroksen päälle juustoraastetta. Lisää sitten päälle uusi kerros perunoita, mausta sekä lisää kerma ja juusto ja taas uudelleen niin kauan, että perunat ovat vuoassa ja vuoka täynnä. Säästä hieman juustoraastetta myöhemmäksi. Paista perunoita 200 asteessa ½ tuntia. Sekoita perunoita hieman ja lisää loppu juustoraaste päälle. Paista vielä toinen ½ tuntia. Jos vuoka tummuu, voit laskea uunin lämmön 175 asteeseen. 



Paistoin kermaperunoiden seuraksi kaupan valmiita broilerin fileepihvejä.

Palaan stressaamaan pääsiäismenuni kanssa. Hyviä lammasreseptejä otetaan vastaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti