Sivut

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Lihapullat II

Täydellisen lihapullaohjeen metsästäminen on kovaa hommaa, eikä sitä ihan parasta ohjetta ole vielä tullut vastaan. Vuosien saatossa on kyllä tullut kokeiltua monta hyvää. Tällä ohjeella lihapullista tulee hieman pehmeämpiä kuin aiemmin postaamallani lihapullaohjeella, eikä näihin pulliin tule ollenkaan kananmunaa tai kermaa. Kuitenkin ehkä minun makuun tarpeeksi rapsakka paistopinta jäi puuttumaan

4 annosta

400 g jauhelihaa
6 rkl kaurahiutaleita tai korppujauhoja
4 tl perunajauhoja
10 rkl vettä
1 1/3 tl suolaa
1 maustemitta jauhettua mustapippuria
4 - 8 tl raastettua sipulia
PAISTAMISEEN:
margariinia tai voita

Anna kaurahiutaleiden tai korppujauhojen ja perunajauhojen turvota vedessä n. 10 min. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja sipuli. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin. Jos taikinaa vaivaa liikaa, siitä tulee helposti sitkeää. Pyörittele taikinasta tasakokoisia pyöryköitä. Se käy helpoimmin, jos käsiä huuhtelee silloin tällöin kylmässä vedessä. Pane pyörykät jauhotetulle leikkuulaudalle. Ruskista margariini paistinpannussa. Pane pyörykät pannuun ja ravistele sitä, jotta pyörykät ruskistuvat tasaisesti. Vähennä lämpöä ja paista vielä 3 - 5 min. 



Lähde: Barbro Lönnegren: Maukkaita pikkuannoksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti