Sivut

torstai 19. kesäkuuta 2014

Mansikka-raparperihillo


Työkaverin pihalla olivat raparperit ryöpsähtäneet, joten hän kiikutti niitä töihin. Halukkaita ottajia oli lopulta kuitenkin enemmän kuin raparperinvarsia, joten saalis jaettiin tasan ja jokainen sai vähän. Tästä vähästä keittelin itse pienen satsin hilloa, johon lisäsin tämän kesän mansikoita tytön ruokahalua houkuttelemaan. Illalla paistettiin sitten lettuja ja nautittiin itsetehdyn, tuoreen hillon kanssa ja kyllä kaikille kelpasi!

n. 1 litra

n. 300 g raparperia
1 rkl vettä
700 g mansikoita
5 dl hillosokeria

Huuhtele ja putsaa raparperit, viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita raparperit kattilaan vesitilkan kanssa. Keitä n. 5 min ja lisää viipaloidut mansikat. Kun seos alkaa höyrytä, lisää hillosokeri sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min. Nosta kattila liedeltä, jäähdytä hillo ja kuori pinnalta vaahto. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti