Sivut

tiistai 26. toukokuuta 2015

Eetu Oskarille

Pienemmän tulokkaan nimiäisiä vietettiin 17.5. Koska meistä Pekonin kanssa ei kumpikaan kuulu kirkkoon, varsinaisia ristiäisiä ei tässä perheessä ole nähty eikä tulla näkemään. Vaikka valikoin juhlapäivän jo kuukautta etukäteen, sattui se silti kuitenkin harmilliseen saumaan, sillä Pekoni joutui koko lauantaipäiväksi töihin ja palasi kotiin vasta illalla - leipomukset oli siis räätälöitävä sen mukaan. Onneksi sain pikkuleivät tehtyä jo viikolla ja kahdessa hyydytysvaiheessa tehdätävän juustokakunkin hyydyttämisen aloitin jo perjantaina. Kummasti sain myös leivottua makean piirakan kahden lapsen (nyt jo liki nelivuotiaan esikoisen ja tuolloin reilun kuukauden vanhan kuopuksen) hyöriessä jaloissa ja käsivarsilla. Tänä vuonna päästin itseni kuitenkin hitusen helpommalla leivonta-aikatauluista johtuen, mutta tarjottavat silti riittivät ja tekivät kauppansa. 

Valitettavasti juhlien tuoksinassa unohdin ottaa tarjoilupöydästä kuvan, jokaisen leivonnaisen sentään muistin tällä kertaa kuvata. Suolaisena tarjottavana oli Voileipäkakku itäiseen tapaan,  Cocktailpaloja sekä juustonaksuja. Makeaa puolta taas Valkosuklaa-marjajuustokakku, Suklainen Rocky Road-piirakka, Pähkinäkeksit, Kolapalat ja Fantasiapikkuleivät. 

Vauvan sukupuoli oli meille tällä kertaa synnytykseen asti pimennossa, joten mietimme raskausaikana nimet tytölle sekä pojalle. Pekoni valitsi toisen nimen, joka on isänsä toinen nimi. Pojan nimen kohdalla kamppailimme hetken aikaa kahden nimen, Joelin ja Eetun, välillä, lopulta Eetun ottaessa voiton. Hyvä niin, koska poika ei ole tippaakaan Joelin näköinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti