Sivut

torstai 28. toukokuuta 2015

Suklainen Rocky Road-piirakka

Pullahiiren leivontanurkassa tämä resepti kulkee nimellä "Yhden kulhon piirakka", sillä piirakan valmistamiseen et todellakaan tarvitse kuin sen yhden kulhon. Vaikeudella tätä piirakkaa ei siis todellakaan ole pilattu. Ja kuten Pullahiirikin toteaa, tämä piirakka valmistuu vaikka lasten kanssa - itsekin sain tämän väkerrettyä nelivuotias jaloissa ja reilu yksikuukautinen käsivarrella. 

Itsellä kävi vaahtokarkkien kanssa kurjat, sillä ne olivat jo kerenneet viidessä minuutissa sulaa muodottomiksi, ennen kuin tajusin edes piirakkaa mennä kurkkimaan. Joten jos sinullakin on (näköjään) tällainen supertehokas uuni, tsekkaa vaahtokarkkeja jo muutaman minuutin kohdalla. Maun puolesta olisin itse kaivannut perinteisissä Rocky Road-suklaissa olevaa suolaisuutta, joten seuraavalla kerralla taidan korvata pähkinäsuklaan tavallisella maitosuklaalla ja ronskeilla paloilla suolapähkinöitä. Lapsille tämä piirakka nimiäisjuhlissa maistui. 

 
uunipellillinen

POHJA:
200 g voita
7 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
4 ½ dl kerma-maitoa
2 kananmunaa
200 g pähkinäsuklaata

PÄÄLLE:
200 g pähkinäsuklaata
150 g pieniä vaahtokarkkeja

Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kuivien aineiden joukkoon kerma-maitoseos, kananmunat sekä hieman jäähtynyt voi. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää joukkoon. Sekoita taikinamassa sekaisin ja levitä uunipellille (n. 30 x 40 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa ensin n. 20 min ajan. Kun piirakkapohja on lähes kypsä, rouhi pähkinäsuklaa ja levitä piirakkapohjan päälle yhdessä pienien vaahtokarkkien kanssa. Nosta piirakka vielä uuniin n. 5 - 10 min ajaksi. Tarkista paiston loppuvaiheessa piirakkapohjan kypsyys cocktailtikulla. Jos pohjan sisään työnnettyyn tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on piirakka valmis. Piirakan kannattaa antaa jäähtyä ja odottaa hyvin pakattuna seuraavaan päivään ennen leikkaamista



Lähde: Pullahiiren leivontanurkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti