Sivut

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Voileipäkakku itäiseen tapaan

Lähes kaikkiin kinkereihin viimeisimmän n. viiden vuoden ajan on tullut tehtyä lihavoileipäkakkua yhdellä ja samalla ohjeella, ja vaikka tuo toimiva ohje onkin, tällä kertaa kaipasi vaihtelua. Uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli muutama varteenotettava voileipäkakkuvaihtoehto ja näistä Pekoni valitsi tämän (hän kun meillä on voileipäkakkujen ystävä, minä en pidä laisinkaan). Hieman Pekoni kuitenkin oli epäileväinen maistettuaan hummustahnaa pelkiltään, mutta lopulta muiden juhlavieraiden tavoin piti valmiista kakusta. Itse tein kakkua tuplaohjeen, pienemmän voileipäkakun saat siis puolittamalla annosmäärät. Sen verran kävi kuitenkin kiireen keskellä kömmähdystä, että unohdin koristelua varten keitetyt kananmunat huoneenlämpöön yöksi ja ne tummuivat käyttökelvottomiksi. Hyvältä näytti kuitenkin ilmankin :)

12 annosta

24 viipaletta karkeajakoista vuokaleipää

VENÄLÄINEN BROILERI-PERUNASALAATTI:
½ grillattu broileri
4 isohkoa kylmää keitettyä perunaa
4 kylmää keitettyä kananmunaa
2 dl hienonnettua voileipäkurkkua
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl majoneesia
suolaa
pippuria

HUMMUS:
2 tlk kikherneitä
8 rkl oliiviöljyä
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
suolaa
pippuria

KUORRUTUS:
5 dl turkkilaista jogurttia

KORISTELU:
100 g rucolaa
½ grillattu broileri
6 kylmää keitettyä kananmunaa
3 dl voileipäkurkkua
3 dl paprikalla täytettyjä vihreitä oliiveja

Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois ja laita 6 viipaletta rinnakkain tarjottimelle. Broileri-perunasalaatti: Poista broilerista luut ja nahka. Kuutioi liha, perunat ja munat. Sekoita keskenään broileri, perunat, munat, voileipäkurkku, jogurtti, majoneesi, suola ja pippuri. Hummus: Huuhtele kikherneet huolellisesti lävikössä ja hienonna ne sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa oliiviöljyn, jogurtin, sitruunamehun, juustokuminan, suolan ja pippurin kanssa. Levitä puolet venäläisestä salaatista leipäpohjalle. Lado päälle 6 leipäviipaletta limittäin alimpaan kerrokseen nähden. Levitä viipaleille hummus. Laita päälle 6 leipäviipaletta ja levitä niille loppu salaatti. Lado päälle loput leipäviipaleet. Koristelu: Levitä turkkilainen jogurtti voileipäkakun päälle ja reunoille ja koristele reunat rucolanlehdillä. Kuori kananmunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Koristele voileipäkakku broilerikuutioilla, munalohkoilla, voileipäkurkulla ja oliiveilla. 


Lähde: Leivotaan-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti