Sivut

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Kinkkupiirakka

 
Kyllä se näin on, että jos suolaista piirakkaa tekee, ei kinkkupiirakan voittanutta. Tässä piirakassa on ainakin minun makuun juuri oikeanlainen pohja. Tätä tarjottiin tytön synttäreillä, eikä murentakaan jäänyt jäljelle.
 
 
POHJA:
1 dl vettä
5,5 g kuivahiivaa
½ tl suolaa
25 g juoksevaa margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
 
TÄYTE:
150 g kinkkukuutioita
3 munaa
150 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
1 tl mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa
 
Sekoita kuivahiiva ja jauhot keskenään ja kaada se hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset. Kohota taikinaa täytteen valmistuksen ajan vedottomassa paikassa. Taputtele kohonnut taikina halkaisijaltaan n. 23 cm voideltuun vuokaan. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 - 40 min. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti