Sivut

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Paprika-fetapiirakka


Toisena piirakkana tytön synttäreillä tahdoin tehdä kasvisversion. Pidin kinkkupiirakan pohjasta, joten käytin tähän samaa, tein vain päälle kasvistäytteen. Vaikka kinkkupiirakkaa ei jäänyt murentakaan, tämä piirakka keräsi lopulta enemmän kehuja; paljon kasvisruokaa syövä paras ystäväni kehui tämän olevan parasta koskaan maistamaansa kasvispiirakkaa. Ja hän on sentään kokki (ja tämä todella on mainitsemisen arvoinen asia kehuista puhuttaessa)! Käyttämällä erivärisiä paprikoita saat piirakkaan kivasti värikkyyttä. 


POHJA:
1 dl vettä
5,5 g kuivahiivaa
½ tl suolaa
25 g juoksevaa margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja

TÄYTE:
3 paprikaa
1 pkt fetajuustoa tai salaattijuustokuutioita
2 munaa
2 dl maitoa
1 ½ rkl punaista pestoa
mustapippuria
persiljaa

Sekoita kuivahiiva ja jauhot keskenään ja kaada se hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset. Kohota taikinaa täytteen valmistuksen ajan vedottomassa paikassa. Taputtele kohonnut taikina halkaisijaltaan n. 23 cm voideltuun vuokaan. Huuhtele paprikat ja leikkaa paloiksi. Laita paprikat piirakkapohjalle. Murenna feta tai laita salaattijuustokuutiot päälle. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele persiljasilppua. Sekoita munat, maito ja pesto hyvin keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 - 40 min. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti