Toisena piirakkana tytön synttäreillä tahdoin tehdä kasvisversion. Pidin kinkkupiirakan
pohjasta, joten käytin tähän samaa, tein vain päälle kasvistäytteen.
Vaikka kinkkupiirakkaa ei jäänyt murentakaan, tämä piirakka keräsi
lopulta enemmän kehuja; paljon kasvisruokaa syövä paras ystäväni kehui
tämän olevan parasta koskaan maistamaansa kasvispiirakkaa. Ja hän on
sentään kokki (ja tämä todella on mainitsemisen arvoinen asia kehuista
puhuttaessa)! Käyttämällä erivärisiä paprikoita saat piirakkaan kivasti
värikkyyttä.
POHJA:
1 dl vettä
5,5 g kuivahiivaa
½ tl suolaa
25 g juoksevaa margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
TÄYTE:
3 paprikaa
1 pkt fetajuustoa tai salaattijuustokuutioita
2 munaa
2 dl maitoa
1 ½ rkl punaista pestoa
mustapippuria
persiljaa
Sekoita
kuivahiiva ja jauhot keskenään ja kaada se hieman kädenlämpöistä
kuumempaan veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset. Kohota taikinaa
täytteen valmistuksen ajan vedottomassa paikassa. Taputtele kohonnut
taikina halkaisijaltaan n. 23 cm voideltuun vuokaan. Huuhtele paprikat
ja leikkaa paloiksi. Laita paprikat piirakkapohjalle. Murenna feta tai
laita salaattijuustokuutiot päälle. Rouhi päälle mustapippuria ja
ripottele persiljasilppua. Sekoita munat, maito ja pesto hyvin keskenään
ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 - 40
min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti