Sivut

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Valio: Makujen juhlaa


KUKA?
Takakansi sen jo kertoo: "Tämän kirjan on tehnyt Valion koekeittiö. Se tutkii Valion markkinoimien tuotteiden käyttöominaisuuksia ruoanvalmistuksessa ja kehittää uusia ruokaohjeita. Työn tulokset julkaistaan esitteinä ja kirjoina, joita voi tilata Valiosta." En tiedä toimiiko homma edelleen samoin, tämä kirja on ilmestynyt 1989. 


MITÄ?
Kirja sisältää Valiolle tuttuun tapaan perussimppeleitä, helppoja ohjeita. Kategorioita on salaatit, alkuruoat, keitot, pääruoat, lisäkeruoat, pikkulämpimät, kastikkeet, suolaiset leivonnaiset, makeat leivonnaiset, jälkiruoat, jälkiruokakastikkeet sekä juomat.


HÄH?
Keittokirja on suhteellisen pieni, mutta painopiste on kohdennettu: pääruokia löytyy n. 10, mutta lisukekastikeita kokonaiset 18 (!). Näissä on vara valita: Curry-pähkinäkastike, appelsiini-juustokastike, appelsiini-kermakastike, curry-ananaskastike, fetakastike, lämmin tartarkastike, katajanmarjakastike, sienikastike, juustokastike, katkarapukastike, yrttikastike, simpukkakastike, rosépippurikastike, sahramikastike, hollandaisekastike, béarnaisekastike, tartarkastike, choronkastike. 


TUOMIO:
Olen jopa kokeillut jo kirjasta reseptiä, Broileria appelsiini-kermakastikkeessa. Kuitenkin, kiertoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti