Sivut

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Valkosuklaa-marjajuustokakku


Pienten herkkusuiden Maiju hehkutti tätä upean näköistä juustokakkua blogissaan, joten valinta oli helppo nimiäisten kakuksi. Juustokakun toteutus myös sopi omiin aikatauluihin todella hyvin, sillä Pekonin nimiäisiä edeltävän päivän työvuorosta johtuen leivonta-aika jäi todella minimiin, ja aloitinkin tämän kakun jo perjantaina hyydyttämällä sisemmän täytteen ja jatkamalla lauantaina hyydyttämällä ulomman täytteen. 

Itse jouduin aikataulullisista ongelmista johtuen turvautumaan paikallisen lähikaupan tarjontaan ja näin ollen tekemään väkisin kakkuun pieniä muutoksia. Pohjana käytin digestive-keksejä, mutta tätä muutosta suositeltiin jo alkuperäisessä ohjeessa. Löysin vain pensasmustikoita, joiden vuoksi väri jäi hyvinkin hailukaksi ja mansikoiden puutteen korvasin vadelmilla. Pohjaan käyttäisin itse vielä hitusen enemmän voita (50 g sijaan 75 g), sillä oma keksipohja mureni kovasti. Kehuja kakku kuitenkin sai kovasti, mustikoista tykättiin tasapainottamassa valkosuklaan makua eikä kai nuo vadelmatkaan niin suuri rikos olleet ;)



POHJA:
n. 200 g digestive-keksejä
50 g voita

MARJATÄYTE (SISEMPI KERROS):
150 g mustikoita
100 g vadelmia
½ dl tomusokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
3 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä

VALKOSUKAATÄYTE (ULOMPI KERROS):
100 g valkosuklaata
125 g mascarponea
2 ½ dl vispikermaa
2 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä

KORISTELUUN:
tuoreita marjoja
valkosuklaarouhetta

POHJA: Vuoraa halkaisijaltaan n. 23 - 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen keksimurska. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Vedä lusikalla irtopohjavuoan reunaa pitkin siten, että ihan vuoan reunalle ei jää juurikaan keksipohjaa. Irrota tämän jälkeen irtopohjavuoan reunus ja asettele keksipohjan päälle pienempi halkaisijaltaan n. 19 - 20 cm irtopohjavuoan reunus. MARJATÄYTE (SISEMPI KERROS): Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä n. 5 minuutiksi. Soseuta marjat sauvasekoittimella ja lisää tomusokeri, sekoita sauvasekoittimella. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi toisessa astiassa. Notkista mascarpone ja lisää se vaniljavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Kaada liivateliuos marjaseokseen ja sekoita sauvasekoittimella. Kaada marjaseos muutamassa pienessä erässä vaniljavaahtoon, samalla sekaisin vatkaten. Kaada täytevaahto keksipohjan päälle pieneen irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutaman tunnin ajaksi. Kun kakku on hyytynyt, irrota irtopohjavuoan reunus varovasti ja aseta nyt isompi irtopohjavuoan reunus vuoan ympärille. VALKOSUKLAATÄYTE (ULOMPI KERROS): Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä n. viideksi minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita sulatettu valkosuklaa mascarponeen. Lisää valkosuklaa-mascarpone kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja sekoita sekaisin. Kaada täyte irtopohjavuokaan marjakerroksen päälle ja levitä tasaiseksi. Auta lusikan varrella täytettä menemään myös marjatäytteen ja irtopohjavuoan reunojen väliin. Voit lopuksi varovasti vetää lusikan varrella reunaa pitkin, jotta täytettä on varmasti joka paikassa. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi. Koristele tuoreilla marjoilla ja valkosuklaarouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti