Nämä suolapähkinöille maistuvat pähkinäkeksit olivat ehkä enemmän aikuiseen makuun soveltuvia, kaurahiutaleet tekivät suolapähkinöiden kanssa suutuntumaa ja keksit maistuivat enemmänkin proteiinipitoisille kuin makeille.
n. 40 - 45 kpl
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl rouhittuja suolapähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
KUORRUTUKSEEN:
n. 50 g tummaa suklaata
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina sileäksi. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla n. 12 - 15 min. Anna jäähtyä. Sulata tumma suklaa. Valuta sulaa suklaata pikkuleipien päälle esim. ruokalusikkaa apuna käyttäen.
Lähde: Leivotaan-lehti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti