Sivut

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Pähkinäkeksit


Nämä suolapähkinöille maistuvat pähkinäkeksit olivat ehkä enemmän aikuiseen makuun soveltuvia, kaurahiutaleet tekivät suolapähkinöiden kanssa suutuntumaa ja keksit maistuivat enemmänkin proteiinipitoisille kuin makeille. 

n. 40 - 45 kpl

200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl rouhittuja suolapähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

KUORRUTUKSEEN:
n. 50 g tummaa suklaata

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina sileäksi. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla n. 12 - 15 min. Anna jäähtyä. Sulata tumma suklaa. Valuta sulaa suklaata pikkuleipien päälle esim. ruokalusikkaa apuna käyttäen. 



Lähde: Leivotaan-lehti 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti