Sivut

maanantai 18. toukokuuta 2015

Jyrki Sukula: Kaikilla mausteilla

KUKA?
Jyrki Sukulalla (siis sillä nykyään Kuppilat kuntoon-Jyrki Sukulalla) oli aikanaa 90-luvulla tv-ohjelma Kaikilla Mausteilla. Hämärästi tuon ohjelman muistan, enemmänkin Sukula tuli minulle tunnetuksi Kokkisodasta. 

MITÄ?
Ohjeet on koottu yksi ruokalaji kerrallaan lisukkeineen, kyljessä jokaiselle ruokalajille oma viinisuositus. Sukula itse mainostaa kirjan pyrkivän noudattamaan tv-ohjelman henkeä (valitettavasti en muista tässä nyt kertoa millainen se henki on ollut) ja reseptien olevan sellaisia, ettei erityisiä keittiötaitoja vaadita, eikä raaka-aineiden hankkiminen pitäisi nolla kohtuuttoman vaikeaa. 

HÄH?
Joo ei ole kohtuuttoman vaikeaa, mutta kuka kotikokki alkaa oikeasti väkertämään esim. kirjasta löytyviä linnunmaksamoussea viinirypälehillokkeella tai paistettua kateenkorvaa? Sitten kuitenkin kirjasta löytyy myös järin arkisia ohjeita, kuten haukipullia, sienipinaattilasagnea, savusipulikeittoa ja keitettyjä lihapullia kapriskastikkeella. Reseptit on höystetty Sukulan huumorilla, joka naurattaa niitä joita naurattaa. 


TUOMIO:
Mistä lie kirpputorilta tämänkin olen haalinut, muutama ohje talteen (taisi yksi olla ne haukipullat) ja kiertoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti