Sivut

torstai 7. toukokuuta 2015

Taina Salovaara: Ruokia rakkaudella


KUKA?
Kirjan prologista selviää, että Taina Salovaara on (tai oli ainakin tämän keittokirjan ilmestyessä vuonna 2008) Anna-lehden ruokatoimittaja. En olisi tiennyt, tosin en kuulukaan Anna-lehden lukijakuntaan. Minulle kirja on eksynyt (taas vaihteeksi) kirpputorin kautta. 


MITÄ?
Salovaara itse kertoo, että kirjaan on koottu ideoita ja ohjeita suomalaisen ruokavuoden jokaiselle sesongille. Näitä sesonkeja on yhteensä 22, enkä jaksa alkaa niitä kaikkia luettelemaan, tyydytään vain toteamaan, että Annan lukijoilla tuntuu olevan kaikenmaailman aiheita juhlaan.


HÄH?
No sen verran mainitsen kyllä, että juhla-aiheen "Nautintoja rakastuneille" alta löytyy lista raaka-aineista, joilla mm. pidetään mieskuntoa yllä. Toisaalta piristävää saada uutta tietoa, vai tiesittekö te, että syötävät kukat lasketaan afrodaalisiin ruokiin, koska kukat ovat kasvien "sukupuolielimiä"? No en minäkään. 
Lopusta löytyy myös yllätys, jonka itse huomasin vasta äsken vahingossa sivua kääntäessäni: aakkosellisen-, aiheenmukaisen- sekä juhla-aiheen mukaisten hakemistojen jälkeen löytyy vielä bonuksena kannessa olevan Tomaatti-mozzarellakakun ohje. Jos ei ole tarkkana, niin tämä ohje menee ihan ohi. 

TUOMIO:
Nappaan muutaman reseptin talteen ja laitan kirjan kiertoon.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti