Sivut

maanantai 18. toukokuuta 2015

Karitsanpaisti Chiantin tapaan

Viime vuosina on tullut joka pääsiäinen kokeiltua uutta lammasreseptiä ja lammasta on tullut kokkailtua muutenkin. Tämä Gordon Ramsayn on ollut tähän mennessä ehdottomasti parasta, vaikka yksikään kokeilemani ei ole kyllä ollut huonoa. Valitettavasti tämä aika on nykyään niin kortilla, että koneelta löytyy kuvia jostakin lammasjutusta, jota en enää näin pitkän ajan jälkeen kuolemaksenikaan osaa yhdistää yhteenkään reseptiin. Joten nyt vauhdilla (reilu kuukausi myöhässä) kirjoittamaan tämä lammasresepti talteen ennen kuin taas unohdan. Sillä hyvää oli tämäkin. 



10 annosta

1 ½ kg:n painoinen luuton karitsanpaisti
2 rkl hienonnettua rosmariinia
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl timjaminlehtiä
4 isoa valkosipulinkynttä
2 tl sormisuolaa
½ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
12 viipaletta pekonia tai pancettaa

UUNIPANNULLE:
2 dl lihalientä
2 dl punaviiniä

Sekoita yrtit, valkosipulimurska ja suola öljyyn. Lisää sitruunamehu. Sivele mausteöljy paistin pintaan. Rouhi päälle reilusti mustapippuria. Peitä paisti limittäin asetetuilla pekoni- tai pancettaviipaleilla. Sido paisti napakaksi lihanarulla. Anna lihan maustua huoneenlämmössä pari tuntia. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta liha uunivuokaan ja kaada pohjalle lihaliemi-viiniseosta. Pane liha 175-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes mittari näyttää 65 - 70 astetta, valmistusaika 1 tunti 15 min. Valele paistia silloin tällöin liemellä. Ota paisti pois uunista, valuta liemi kattilaan. Peitä paisti foliolla ja anna levätä n. 15 min ennen viipalointia. Tee paistoliemestä kastike lisäämällä liemeen n. 1 dl kermaa ja vähän hunajaa. Lisää myös lihalientä tarvittaessa. Kuumenna ja suurusta ruskealla kastikesuurusteella.



Lähde: Kotilieden parhaat pihvit, paistit ja padat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti