Niin
ne vaan menee kesälomat ja isyysvapaat sellaista vauhtia, että ennen
kuin kerkesin edes huomata, olen pienen Tessan kanssa päivisin yksin.
Olihan tuossa hieman totuttelemmista, sillä Pekoni oli yhteensä kotona
reilut 7 viikkoa ja kerkesin jo tottua siihen, että tässä tätä likkaa
hoidetaan aina porukalla. Mutta niin se vain loppu sekin lysti.
Olin
jo tarpeeksi poikki reilun kahden kuukauden huonojen yöunien (ensin
helteet + hehtaarimaha, sitten ihanaa koliikkihuutoa neljä tuntia
illassaan), nimiäistarjoilujen ja kaikkien muiden hässäköiden kanssa,
joten en jaksanut kummoisia leivoskella Pekonin töihinpaluunviemisiksi.
Joten kaivelin reseptikätköjäni ja keittokirjojani periaatteella
"mahdollisimman vähän vaivaa ja aikaa" ja tällaisia siitä sitten
valmistui.
n. 25 kpl
MUROTAIKINA:
200 g voita tai margariinia
3/4 - 1 dl tomusokeria tai hienoasokeria (käytin tomua)
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Käytä
näihin vain ½ yllä olevasta taikinasta! Sekoita ainekset nopeasti
leivinpöydällä tai kulhossa notkeaksi taikinaksi. Voit jo tässä
vaiheessa lisätä suklaan. Jos taikina on pehmeää, anna sen seistä hetki
viileässä.
MAUSTEEKSI:
50 - 100 g Marabou Daim-suklaata (laitoin 100 g)
Yhdistä
suklaa murotaikinaan. Muotoile taikina rullaksi, jaa rulla osiin ja
pyörittele palloiksi. Nostele pallot leivinpaperoidulle pellille. Paista
vähintään 150 asteessa 15 - 20 min.
Lähde: Pikkuleipien ja kakkujen parhaita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti