Sivut

maanantai 29. elokuuta 2011

Daimsuklaakuulat

Niin ne vaan menee kesälomat ja isyysvapaat sellaista vauhtia, että ennen kuin kerkesin edes huomata, olen pienen Tessan kanssa päivisin yksin. Olihan tuossa hieman totuttelemmista, sillä Pekoni oli yhteensä kotona reilut 7 viikkoa ja kerkesin jo tottua siihen, että tässä tätä likkaa hoidetaan aina porukalla. Mutta niin se vain loppu sekin lysti. 

Olin jo tarpeeksi poikki reilun kahden kuukauden huonojen yöunien (ensin helteet + hehtaarimaha, sitten ihanaa koliikkihuutoa neljä tuntia illassaan), nimiäistarjoilujen ja kaikkien muiden hässäköiden kanssa, joten en jaksanut kummoisia leivoskella Pekonin töihinpaluunviemisiksi. Joten kaivelin reseptikätköjäni ja keittokirjojani periaatteella "mahdollisimman vähän vaivaa ja aikaa" ja tällaisia siitä sitten valmistui.


n. 25 kpl

MUROTAIKINA:
200 g voita tai margariinia
3/4 - 1 dl tomusokeria tai hienoasokeria (käytin tomua)
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja

Käytä näihin vain ½ yllä olevasta taikinasta! Sekoita ainekset nopeasti leivinpöydällä tai kulhossa notkeaksi taikinaksi. Voit jo tässä vaiheessa lisätä suklaan. Jos taikina on pehmeää, anna sen seistä hetki viileässä. 

MAUSTEEKSI:
50 - 100 g Marabou Daim-suklaata (laitoin 100 g)

Yhdistä suklaa murotaikinaan. Muotoile taikina rullaksi, jaa rulla osiin ja pyörittele palloiksi. Nostele pallot leivinpaperoidulle pellille. Paista vähintään 150 asteessa 15 - 20 min. 

Lähde: Pikkuleipien ja kakkujen parhaita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti