Mustikka-aika
on parhaimmillaan, mikä on aivan ihanaa, sillä mustikka on kenties
lempi marjani (se kilpailee kovasti vadelman kanssa, tällä hetkellä
puntit ovat tasan). Joten koska saatavilla on kunnollisia suomalaisia
mustikoita, on niistä pakko vääntää yhtä sun toista. Tämän ohjeen olen
napannut Pirkka-lehdestä ja oli kyllä tutustumisen arvoinen. Mikään ei
ole niin hyvää kuin valkosuklaalla kuorrutettu mustikka :)
16 kpl tai hieman isompia 12 kpl
225 g leivontamargariinia
225 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
3 dl (150 g) mustikoita
50 g valkosuklaata
KUORRUTUS:
150 g valkosuklaata
Vaahdota
huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan
vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää
maito, mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti.
Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. Jaa taikina
muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 - 25 min.
Sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta suklaata jäähtyneiden muffinien
päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti