Sivut

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Valkosuklaa-mustikkamuffinssit

Mustikka-aika on parhaimmillaan, mikä on aivan ihanaa, sillä mustikka on kenties lempi marjani (se kilpailee kovasti vadelman kanssa, tällä hetkellä puntit ovat tasan). Joten koska saatavilla on kunnollisia suomalaisia mustikoita, on niistä pakko vääntää yhtä sun toista. Tämän ohjeen olen napannut Pirkka-lehdestä ja oli kyllä tutustumisen arvoinen. Mikään ei ole niin hyvää kuin valkosuklaalla kuorrutettu mustikka :)


16 kpl tai hieman isompia 12 kpl

225 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
3 dl (150 g) mustikoita
50 g valkosuklaata

KUORRUTUS:
150 g valkosuklaata

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää maito, mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 - 25 min. Sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta suklaata jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti