Voileipäkakun
annoksen tein tuplana, ja se riitti parillekymmenelle vieraalle juuri
ja juuri. Kaikki kehuivat todella maukkaaksi, itse en tiedä, sillä en
ronkelina voileipäkakkuihin koske :) Kirjoitan nyt ohjeen kuitenkin
yksinkertaisena (eli ei tuplattuna :D), kuten se kirjassa lukee.
15 suurta viipaletta grahampaahtoleipää
KOSTUTTAMISEEN:
2 dl maitoa tai kasvislientä (käytin maitoa)
LIHATÄYTE:
200 g hienonnettua palvikinkkua tai savuporoa
1 paprika pieninä kuutioina
3 rkl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
PESTOTÄYTE:
½ tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
½ ruukullista basilikaa hienonnettuna
3 rkl pestoa
200 g kevyttuorejuustoa
PÄÄLLE:
400 g yrteillä maustettua kevyttuorejuustoa
KORISTEEKSI:
palvikinkkua tai savuporoa
kirsikkatomaatteja
(mozzarellapalloja)
basilikaa
salaattisuikaleita tai herneenversoja
Tee
ensin erikseen molemmat täytteet. Sekoita keskenään kaikki lihatäytteen
ja pestotäytteen aineet. Poista leipäviipaleista kovat reunat ja
tasoita viipaleet samankokoisiksi paloiksi. Levitä kolme viipaletta
folion päälle ja kostuta ne maidolla tai kasvisliemellä. Levitä päälle
puolet lihatäytteestä. Levitä täytteen päälle kolme leipäviipaletta ja
kostuta ne. Levitä niiden päälle puolet pestotäytteestä. Lisää taas
kolme leipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä leipäviipaleiden päälle
loput lihatäytteestä. Lisää kerros leipäviipaleita ja kostuta ne. Levitä
päälle loput pestotäytteestä, peitä täyte lopuilla leipäviipaleilla ja
kostuta viipaleet. Kääri voileipäkakku tiiviisti folioon. Anna vetäytyä
seuraavaan päivään. Avaa folio ja nosta kakku tarjoiluvadille. Notkista
tuorejuusto ja levitä juusto lastalla kakun pinnalle. Koristele kakun
pinta palvikinkulla tai savuporolla, kirsikkatomaateilla,
(mozzarellapalloilla) sekä basilikalla ja reunat salaattisuikaleilla tai
herneenversoilla.
Lähde: Seura - Juhlavuoden herkut
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti