Sivut

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Tiikerikakku

Tiikerikakun tein Seitsemän sortin leivonnaiset-kirjan ohjeen mukaan. Tästäkään ei parempaa kuvaa ole, mutta eiköhän kaikki tiedä miltä tämän kuuluu näyttää :D

200 g margariinia tai voita
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa (käytin kermaa)

MAUSTAMISEEN:
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria tai ½ - 1 sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori (käytin vaniljasokeria)

Voitele ja jauhota n. 1 ½ litran kakkuvuoka. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, joka lisäyksen jälkeen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä neste. Ota taikinasta n. 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe. Mausta loppu taikina vaniljasokerilla tai sitruksen kuoriraasteella. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, nostele sen päälle tumma taikina ja päälle loput vaaleasta taikinasta. Pistele taikinaa haarukalla nostellen, niin valmiissa kakussa näkyy paremmin marmorikuvio. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti