Sivut

maanantai 29. elokuuta 2011

Suklaa-vadelmakakku

Kakusta unohdin kaiken tohinan keskellä ottaa kuvan, mutta voin todeta, että herkulliselta se näytti ja oli kuulemma kestänyt pöydässä varttitunnin ja kadonnut :D Pikkuleivät tekivät myös hyvin kauppansa. Niihin voi laittaa muunkin laista suklaata, minä ajattelin kokeilla näitä kahta. Daimkuulat paistoin ensin ja tein niistä hieman isompia, toisiin kuuliin pienensin hieman kokoa, joten niitä tuli enemmän. Kuitenkaan ei minulta ihan tuota 50 kappaletta tullut, kenties olisi pitänyt vielä hieman pienentää :) Olen kirjoittanut murotaikinan ohjeen vain yllä olevaan, mutta se siis riittää myös alla oleviin suklaakuuliin, eli yhteensä n. 50 suklaakuulaan. 

10 - 12 palaa

10 kpl (130 g) digestive-keksejä
50 g margariinia tai voita huoneenlämpöisenä
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria

PÄÄLLE:
3 liivatelehteä
240 g tummaa suklaata rouhittuna
3 dl vispikermaa
2 rkl maitoa
1 kananmuna
1 rkl konjakkia
3 dl pakastevadelmia

Pane keksit muovipussiin ja nuiji ne muruiksi. Siirrä keksimurut kulhoon. Hiero murujen joukkoon rasva, kaakaojauhe ja sokeri. Taputtele seos halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuoan pohjalle. Pane liivatelehdet viideksi minuutiksi kulholliseen kylmää vettä. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi. Pane kattilan päälle kulho ja siihen suklaa. Sulata suklaa lämpimässä vesihauteessa. Vispaa kerma notkeaksi vaahdoksi. Kuumenna maitotilkka höyryäväksi mikrossa. Ota liivatelehdet vedestä ja puristele ne kuivaksi. Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Sekoita liivate-maitoseos suklaan joukkoon. Lisää kananmuna ja konjakki. Sekoita hyvin. Sekoita suklaaseokseen lusikallinen kermavaahtoa. Sekoita tämän jälkeen koko suklaaseos kermavaahtoon. Jaa jäiset vadelmat kakkupohjalle. Levitä päälle täyte. Suojaa kakku tuorekelmulla ja nosta pakastimeen. Irrota jäätynyt kakku vuoasta tarjoilupäivän aamuna jääkaappiin sulamaan tai nosta se pakastimesta huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. 

Lähde: Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti