Kakusta
unohdin kaiken tohinan keskellä ottaa kuvan, mutta voin todeta, että
herkulliselta se näytti ja oli kuulemma kestänyt pöydässä varttitunnin
ja kadonnut :D Pikkuleivät tekivät myös hyvin kauppansa. Niihin voi
laittaa muunkin laista suklaata, minä ajattelin kokeilla näitä kahta.
Daimkuulat paistoin ensin ja tein niistä hieman isompia, toisiin kuuliin
pienensin hieman kokoa, joten niitä tuli enemmän. Kuitenkaan ei minulta
ihan tuota 50 kappaletta tullut, kenties olisi pitänyt vielä hieman
pienentää :) Olen kirjoittanut murotaikinan ohjeen vain yllä olevaan,
mutta se siis riittää myös alla oleviin suklaakuuliin, eli yhteensä n.
50 suklaakuulaan.
10 - 12 palaa
10 kpl (130 g) digestive-keksejä
10 kpl (130 g) digestive-keksejä
50 g margariinia tai voita huoneenlämpöisenä
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
PÄÄLLE:
3 liivatelehteä
240 g tummaa suklaata rouhittuna
3 dl vispikermaa
2 rkl maitoa
1 kananmuna
1 rkl konjakkia
3 dl pakastevadelmia
Pane
keksit muovipussiin ja nuiji ne muruiksi. Siirrä keksimurut kulhoon.
Hiero murujen joukkoon rasva, kaakaojauhe ja sokeri. Taputtele seos
halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuoan pohjalle. Pane liivatelehdet
viideksi minuutiksi kulholliseen kylmää vettä. Kuumenna kattilassa vettä
kiehuvaksi. Pane kattilan päälle kulho ja siihen suklaa. Sulata suklaa
lämpimässä vesihauteessa. Vispaa kerma notkeaksi vaahdoksi. Kuumenna
maitotilkka höyryäväksi mikrossa. Ota liivatelehdet vedestä ja puristele
ne kuivaksi. Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Sekoita
liivate-maitoseos suklaan joukkoon. Lisää kananmuna ja konjakki. Sekoita
hyvin. Sekoita suklaaseokseen lusikallinen kermavaahtoa. Sekoita tämän
jälkeen koko suklaaseos kermavaahtoon. Jaa jäiset vadelmat
kakkupohjalle. Levitä päälle täyte. Suojaa kakku tuorekelmulla ja nosta
pakastimeen. Irrota jäätynyt kakku vuoasta tarjoilupäivän aamuna
jääkaappiin sulamaan tai nosta se pakastimesta huoneenlämpöön tunti
ennen tarjoilua.
Lähde: Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti