Koska
tein voileipäkakun kalan sijaan lihasta, tahdoin tehdä vielä jotain
kasvishöskää :) ja päädyin tähän piirakkaan, jota kaikki kehuivat
hyvänmakuiseksi. Itse en salaattijuuston vuoksi maistanut, ronkeli kun
olen. Itselle tuli hieman kiire, sillä piirakan teko oli jäänyt
lauantaiaamuun enkä ollut lukenut ohjetta tarpeeksi huolella etukäteen,
joten en kerennyt keittelemään perunoita, vaan korvasin niiden osuuden
taikinassa yhdellä kananmunalla. Piirakasta saisi siis varmasti
ruokaisamman, jos nuo perunat olisivat mukana, mutta meni ilmankin eikä
kukaan tiennyt mitään ;) Julkaisen reseptin kuitenkin kirjan ohjeen
mukaisesti, perunoineen kaikkineen! Tästäkään en valitettavasti kerennyt
ottaa kuin jämäkuvan, mutta laitetaan sen nyt vaikka sitten tänne.
TAIKINA:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus mineraalisuolaa
1 tl kuivattua basilikaa
2 (200 g) keitettyä perunaa
½ - 1 dl kylmää vettä
TÄYTE:
1 purjosipuli
2 - 3 eriväristä pientä paprikaa
tilkka öljyä
200 g valutettuja salaattijuustokuutioita
2 ½ dl ruokakermaa (rasvaa enintään 7 %)
3 munaa
1 dl juustoraastetta
1 ruukullinen hienonnettua tuoretta basilikaa
ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
Sekoita
keskenään pehmeä rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe,
mineraalisuola ja basilika. Kuori ja raasta perunat. Lisää perunaraaste
muiden aineiden joukkoon. Lisää sen verran vett, että saat taikinasta
sopivan kiinteää. Sekoita taikina tasaiseksi. Kauli tai taputtele
taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi
aikaa, kun teet täytteen. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjosipuli.
Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja
suikaloi paprikanpuolikkaat. Kuumenna öljy pinnoitetussa
paistinpannussa. Lisää purjosipuli sekä paprikat ja hauduta niitä hetki,
jotta ne hieman pehmenevät. Sekoita salaattijuustokuutiot vihannesten
joukkoon ja anna seoksen vähän jäähtyä. Sekoita keskenään ruokakerma,
munat ja juustoraaste. Mausta seos hienonnetulla basilikalla sekä maun
mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita munamaito muiden
täyteaineiden joukkoon ja kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Paista
piirasta 175 asteen uuninlämmössä n. 45 min, kunnes täyte on keskeltäkin
hyytynyt.
Lähde: Seura - Juhlavuoden herkut
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti