Sivut

perjantai 5. elokuuta 2011

Mustikka-suklaakakku

Uusimmassa Maku-lehdessä oli aivan ihania mustikkareseptejä, joista tätä kakkua oli heti pakko päästä kokeilemaan. Itse pidin kakkua uunissa reippaasti yli tuon ohjeajan, varmaan yhteensä tunnin verran, sillä puolen tunnin kohdalla kakku oli mielestäni aivan liian hyllyvää :) Lisäksi ei kannata säikähtää pinnan kovettumisesta, otin kakun uunista koska pinta vaikutti palaneelta, mutta se pehmeni muutamassa minuutissa taas normaaliksi. Tai sitten vika on vain meidän uunissa :) Valitettavasti koska vein kakun äitini nimipäiväkahvituomisiksi, en saanut napattua annoskuvaa. Kakku teki kuitenkin hyvin kauppansa, kannattaa kokeilla! Kakku on lisäksi gluteeniton, joten sopii allergikollekin.

150 g tummaa suklaata
50 g voita
6 munaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
½ dl maissitärkkelysjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ l mustikoita

KORISTELUUN:
1 dl mustikoita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi ja sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen. Yhdistä kaakaojauhe ja maissitärkkelys. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele hellästi sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 175-asteisessa uunnissa n. 30 min. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja koristele mustikoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti