Uusimmassa
Maku-lehdessä oli aivan ihania mustikkareseptejä, joista tätä kakkua
oli heti pakko päästä kokeilemaan. Itse pidin kakkua uunissa reippaasti
yli tuon ohjeajan, varmaan yhteensä tunnin verran, sillä puolen tunnin
kohdalla kakku oli mielestäni aivan liian hyllyvää :) Lisäksi ei kannata
säikähtää pinnan kovettumisesta, otin kakun uunista koska pinta
vaikutti palaneelta, mutta se pehmeni muutamassa minuutissa taas
normaaliksi. Tai sitten vika on vain meidän uunissa :) Valitettavasti
koska vein kakun äitini nimipäiväkahvituomisiksi, en saanut napattua
annoskuvaa. Kakku teki kuitenkin hyvin kauppansa, kannattaa kokeilla!
Kakku on lisäksi gluteeniton, joten sopii allergikollekin.
150 g tummaa suklaata
50 g voita
6 munaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
½ dl maissitärkkelysjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ l mustikoita
KORISTELUUN:
1 dl mustikoita
Pingota
leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan
reunat ja jauhota kaakaojauheella. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi
ja sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi
vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon
sekoitellen. Yhdistä kaakaojauhe ja maissitärkkelys. Siivilöi seos
munavaahtoon ja nostele hellästi sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu
suklaa. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet
mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele
pinnalle loput mustikat. Paista 175-asteisessa uunnissa n. 30 min.
Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja koristele
mustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti