Sivut

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Rostockin lihapata


Tämä on viime syksyn kylmien iltojen lämpimiä lihapatoja. Itse pidän kovasti venäläisestä ruoasta (vaikka tällä kertaa Rostock kai Saksassa onkin) ja syön likimain kaikkea mikä on smetanalla terästettyä, eikä kyllä muukaan perhe valittanut. Ohjeen olen napannut Maku-lehden nettisivuilta sellaisena aikana, kun metsästin painonpudotusurakan tiimellyksessä reseptejä alle 150 kcal/100 g, tässä kaloreita 100 g kohden on 110. Karppaavatkin voivat olla innoissaan, 100 g hiilareita on 1 g ja annoksessa 2.8 g. Eiköhän tämän minun käsityksen mukaan voi luokitella vähäkaloriseksi sekä vähähiilariseksi, asiantuntijat kommentoikoot eriäviä mielipiteitä. 

4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g naudanpaistia (kuutioituna)
1 rkl rypsiöljyä
3 dl vettä
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
2 dl kastikepohjaa (demi-glace)
1 rkl lihafondia
125 g smetanaa
100 g maustekurkkuja
3 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista lihakuutiot pannulla öljyssä kahdessa erässä. Lisää lopuksi sipulit ja anna kuullottua. Kumoa ainekset pieneen pataan. Kaada pannulle lopuksi vesi, kiehauta ja kaada pataan. Lisää laakerinlehti ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. tunti. Tarkista lihojen mureus. Lisää kastikepohja ja fonki. Kuumenna, mutta älä keitä. Liuota lihapadan joukkoon smetana. Lisää kuutioitu maustekurkku ja tilli juuri ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti