Sivut

tiistai 4. helmikuuta 2014

Runebergin tortut


Runebergin torttuja on tullut tehtyä jo viime vuonna, kuvat on tallessa, mutta ohje kadonnut. Tänä vuonna piti sitten kokeilla jotain uutta ohjetta. Uusimmassa Yhteishyvä-lehden ruokaliitteessä olikin ohje torttuihin, joten sitä siis. Runebergin torttujahan voi tehdä joko yleensä karvasmantelilla terästettynä tai ilman ja nyt selvisi ainakin se, että meillä tykätään niistä karvasmanteliversioista. Tämä ohje on ilman niitä. 

Mantelijauheen metsästäminen oli muuten yksi prosessi. Ohjeeseen tarvitaan 80 g ja kaupasta (niinkin suuresta kuin Prisma) löytyi järjetön 800 g säkki. Ei ihan ole niin kovaa käyttöä, joten ostin lastuja ja vedin monitoimikoneessa muussiksi. 

Ohje on ihan kelpo, joten sinä joka et välitä karvasmantelista, kokeile. Tarkkana paistoajan kanssa, meillä jo 20 minuuttia oli liikaa ja reunat hieman tummuivat. Itse laitoin muffinssivuoan koloihin muffinssipaperit ja jätin jauhottamisen väliin.


12 kpl

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
5 piparkakkua
80 g mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tk kardemummaa
½ dl kermaa tai maitoa

PINNALLE:
vadelmahilloa
valmista sokerikuorrutetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan. Voitele ja korppujauhoja muffinssivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 min. Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti